Hva er fordelene med et kredittkort?

Fordelene er med et kredittkort kan være mange. Noen av disse er av mer praktisk art og andre igjen er av den mer økonomiske typen. Vi har sett litt på hva du egentlig oppnår ved å bruke et kredittkort.

Du kan handle når tilbudet er der

Et kredittkort kan brukes som et betalingsmiddel og dermed slipper du å tenke på kontanter. Dette er spesielt deilig når du er på ferie i et land med annen valuta. Da slipper du å veksle penger og med mer enn 300 millioner brukersteder kan du betale med kortet over det meste av verden. Siden kortet er et kredittkort betyr dette også at du ikke trenger å bekymre deg for om du har nok penger på kontoen i det du handler, pengene du har brukt trekkes først fra kortet på et senere tidspunkt. Det er dog viktig å huske på at du ikke kan bruke løs uten å tenke på kredittgrensen eller på det faktum at du faktisk skal betale beløpet tilbake.

Kredittkort som reservekapital

Med et kredittkort for du tilgang til en kredittramme, og denne kan du bruke til å oppfylle dine ønsker selv om du ikke har penger på bankkontoen når det gode tilbudet er der. Du kan også ha kortet liggende slik at du har tilgang til en kapitalreserve om du trenger det på et tidspunkt. Med et kredittkort slipper du også å måtte ut med depositumsbeløpet når du for eksempel booker en bil eller en overnatting på hotell. Betaler du derimot med et vanlig bankkort vil pengene bli trukket fra kontoen så snart du har bekreftet reservasjonen. Med et kredittkort vil kortet stå som garanti, og du trenger ikke å legge ut noe.

Også bedrifter kan ha kredittkort som en reserve i tilfelle uventede utgifter. Det finnes flere tilbydere av dette til firmaer. Ofte velger dog bedrifter kassekreditt, og da kan lånemegleren sin kreditt for bedrifter sjekkes ut.

Tilgjengelig reiseforsikring

Det er alltid kjekt, og svært ofte nødvendig, å ha reiseforsikring. Mange kredittkort tilbyr dette som en del av kortet, og den eneste betingelsen er gjerne at du betaler 50% av reisens pris med kredittkortet. Da er du dekket og ofte er en eller flere andre i reisefølget også dekket av samme forsikring. Mange kredittkortselskaper tilbyr også rabatter når du er på restaurant, overnatter på hotell, shopper på nettet eller i butikker. Du kan også få rabatt når du tanker drivstoff. Noen kredittkort gir deg anledning til å spare opp bonuspoeng, som kan brukes neste gang du skal kjøpe flybilletter f.eks., eller solbriller.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!