Noen tips for deg som tenker å bytte bilforsikring

Når du skal finne deg en rimelig bilforsikring er det mange ting som spiller inn. En ting er hvilken forsikring du skal velge. Har du en gammel bil trenger du kanskje kun ansvarsforsikringen, som er lovpliktig. Kjører du derimot rundt i en eldre bil som har stor verdi for deg, da lønner det seg med delkasko hvor du får dekket skader ved tyveri, forsøk på tyveri eller brann samt glass-skade. Kjører du en nyere bil så er fullkasko formentlig det opplagte for folk flest.

Flere ting er avgjørende for prisen

Det er flere ting som er avgjørende for prisen du må betale for en bilforsikring (les om bytte her). Hvilken bil du kjører har mye å si. Det er liten tvil om at det er dyrere å forsikre en BMW enn en Skoda, også selv om bilene kanskje har noenlunde samme verdi. Det er bare slik at BMW har en større sannsynlighet for å bli stjålet og det koster. Hvor du har bilen parkert har også mye å si, står den langs veien eller i en låst garasje? Hvem er du som kjører bilen? Har du akkurat fått lappen eller har du kjørt feilfritt i 30 år? Det finnes også andre ting som spiller inn og som du selv kan påvirke når du søker etter en ny eller rimeligere forsikring.

3 gode tips

1. Sjekk prisen på bilforsikringen en gang i året. Det er stor konkurranse mellom de ulike selskapene og det kan være mye penger å spare, spesielt om du samler dine forsikringer i et og samme selskap. Du kan også bruke en forsikringsmegler som sender ut en forespørsel til forsikrings-selskapene på vegne av deg. Da vet hvert enkelt selskap at du får priser fra flere forskjellige og de vil være tvunget til å gi deg en god pris.

2. Har du behov for leiebil? Mange forsikringsselskaper har leiebil med som en del av forsikringen, helt automatisk. Men det er mulig å ta denne bort om du ikke mener du har behov for dette. Det er fort mange hundrelapper å spare på å fjerne dette valget fra forsikringen.

3. Har det skjedd noen endringer med bilen eller i familien som forsikringen bør vite om? Kanskje du har fått alarm på bilen, det i seg selv kan gi deg en bedre pris. Eller har dere en ungdom i huset som låner bilen? Har han/hun fylt 24 år, så blir det fort en hel del rimeligere forsikringsmessig. Det gir ofte en høyere forsikringspremie om dere har ungdommer på inntil 24 år som bruker bilen.

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!