Hvor mye du kan låne

Når du søker lån er det store forskjeller i hvor mye du kan låne, men lengden på lånet er som regel maksimalt 5 år. Noen banker praktiserer kortere maksimal nedbetalingstid, men dette gjelder som oftest smålån og mindre beløp. Du kan få lån uansett om du har behov for helt ned i 10.000 kroner og helt opp til flere millioner, men dette er avhengig av hva du skal låne til og hvem du låner fra.

Tenk gjennom behovet ditt

Hvor mye har du egentlig behov for å låne? Dette er noe du bør gjøre opp med deg selv, fordi hvis du maksimerer lånebeløpet fordi du kan, uten et spesielt formål å låne til, er det noe som kan koste deg dyrt i det lange løp.

Og hva du låner til kan også ha noe å si for hvor mye banken er villig til å låne ut av penger. Spesielt om det dreier seg om lån uten sikkerhet. Hvis det er et boliglån eller billån, har banken en forholdsvis lavere risiko, og her vil også rentene og andre vilkår være annerledes.

Mikrolån og smålån

Ved mindre lån er det ulike alternativer i markedet. Du kan eksempelvis låne via en såkalt kassekreditt, men også helt ned til 1.000 kroner i kontanter. Det kan ofte være billig å låne små summer, men noen aktører har veldig høye renter, så det kan lønne seg å lete etter gode tilbud.

Så har vi også et alternativ til smålån, kredittkort, hvor det er mulig å ha løpende kreditt og som passer greit til små summer. Det er også ofte helt gratis å inneha kortet, og muligheter for rentefrie perioder, men det koster gjerne mer i renter etter disse periodene – noe du skal være oppmerksom på.

Forbrukslån uten sikkerhet

Forbrukslån uten sikkerhet er et velkjent låneprodukt. Her kan du typisk låne ned til 10 000 kroner og helt opp il 600 000 kroner eller mer. I forhold til lave renter, er det i dette sjiktet du finner de beste tilbudene, når snakker om lån uten sikkerhet, og er også populært blant nordmenn.

Forbrukslån er det mange banker som tilbyr. Her er det lurest å lete grundig etter de laveste rentene fordi det er enorme forskjeller i både gebyrer og rentetilbud, og det vil ofte være smart å sende ut flere søknader til flere banker.

Forbrukslån uten sikkerhet går også under flere navn, og til ulike formål. Her er markedet såpass stort, at det burde være mulig å finne et låneprodukt til ethvert formål.

Refinansiering av lån

Refinansiering er også en mulighet. Her er regelen du kan låne inntil det beløpet du allerede har i gjeld, så lenge vilkårene er bedre. Det vil si du skal ha lavere rente osv., for at reglene for refinansiering skal gjelder. Du kan også låne flere millioner denne veien, om du refinansiere forbrukslån eller til og med boliglån

Det er mange alternativer på markedet, og det kan lønne seg å holde tunga rett i munnen. Rentene varierer veldig mye, og bare ved få prosentpoeng er det mulig å spare tusenvis a kroner, om det gjelder større lån..

Alle låneprodukter du finner omtaler og artikler om av her på siden er gjenstand for en rangering, og omtales gjerne som «billigste», «beste», «anbefalt» m.m (listen er ikke uttømmende). Vi rangerer låneprodukter etter objektive vurderinger og skal kun fungere som veiledende for det enkelte låneproduktet. Vi vurderer låneprodukter etter parametere som renter, fordeler, lånetype, års- og/eller etableringsbegyr, maks. kreditt. I denne vuderingen gir vi deg informasjon som kan gi deg eventuelle fordeler. Alle vurderinger skal anses som objektive og er ikke nødvendigvis fullt dekkende for produktet eller markedet. Ta alltid en egen vurdering når du skal låne penger – det er tross alt din hverdagsøkonomi det er snakk om. Alle opplysningene her på siden tilstrebes å være korrekte, men feil kan skje og vilkår kan endres. Når du skal søke på et låneprodukt kan du, for din egen skyld, dobbeltsjekke at alle opplysninger du finner her samsvarer med de opplysningene du finner hos annonsøren. Det er alltid en god ide å sammenlign flere produkter for å finne det låneproduktet som gir deg mest for pengene og de beste fordelene!